Acupunctuur maakt onderdeel uit van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Acupunctuur helpt bij geestelijke en lichamelijke klachten, het biedt (pijn)verlichting en leidt tot een sneller herstel. Acupunctuur heeft bovendien een preventieve werking. Het heeft een positieve invloed op het welbevinden van de mens. Het vergroot de natuurlijke weerstand. Voor acupunctuur maken we gebruik van flinterdunne naalden die we op bepaalde acupunctuurpunten plaatsen. De energie in de meridiaan gaat beter stromen, blokkades verdwijnen en de kwaliteit van de energie verbetert waardoor u zich fitter en gezonder zal voelen. Acupunctuur stimuleert de levenslust.

Acupunctuur doet nauwelijks pijn

Acupunctuur doet nauwelijks pijn en is niet te vergelijken met een verdovingsinjectie van een tandarts of een injectieprik in het ziekenhuis. Sommige plekken van het lichaam zijn gevoeliger dan andere. Om de behandeling te versterken kunt u bij Dragon Tuina een combinatie van acupunctuur en medische Tuina massage ondergaan.

De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties erkent de effectiviteit van Traditionele Chinese Geneeswijzen voor meer dan 40 vaak voorkomende klachten. De indicatiegebieden, waarbij onomstotelijk is komen vast te staan dat acupunctuur, Tuina massage en/of Chinese kruiden succesvol zijn gebleken, vindt u in de Indicatielijst WHO

Acupunctuur al eeuwen gebruikt

Bovendien worden de Traditionele Chinese Geneeswijzen zoals acupunctuur in China al eeuwenlang gebruikt om honderden andere klachten te behandelen. Staat uw klacht niet in de lijst van de WHO? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. We kunnen dan bespreken wat we voor u kunnen betekenen op basis van acupunctuur.

Bekijk de WHO indicatielijst >>