Naast medische tuina massages, geeft Dragon Tuina ook massages gericht op de huid.
Denk hierbij aan rimpels, cellulitis en dergelijke .
Juist hier komt de bindweefselmassage om de hoek kijken!

Wat is een bindweefselmassage?

Bindweefselmassage is een massagetechniek die niet wordt toegepast op de spieren, maar op de bindweefsellaag van het lichaam die zich tussen de opperhuid en spieren bevindt. Zoals de naam al zegt: weefsel dat verbindt. De huid zit niet los om de spieren heen. Het is een zeer intensieve techniek.

Door een mechanische prikkel te geven aan het onderhuids bindweefsel, wordt de doorbloeding gestimuleerd. Huidcellen hebben namelijk voedingsstoffen en zuurstof nodig om goed te functioneren. Dit wordt namelijk uit het bloed gehaald.
Als de doorbloeding in het bindweefsel weer geactiveerd is, wordt de aanmaak van elastine- en collagene vezels gestimuleerd. De huid wordt aangezet tot versteviging en celvernieuwing. Ook bevordert het de doorstroming van het lymfe-systeem en bevordert het functioneren van de talg- en zweetklieren. Verklevingen zoals rimpels worden los gemaakt.
Je zou kunnen zeggen dat er een flinke handrem wordt gezet op huidsveroudering!

Vanaf de eerste bindweefselmassage kunnen de eerste voordelen al merkbaar zijn. De massage wordt echter meestal in een kuur gegeven. De eerste behandelingen zijn niet bepaald ontspannend en kan zelfs pijn doen. Maar hoe vaker je bent geweest, hoe losser en soepeler het weefsel wordt. Het aantal keren is afhankelijk van de huidconditie en zal gemiddeld 4 tot 6 keer zijn.

Deze massage kan helpen tegen vele huidproblemen, zoals:
– rokershuid
– huidveroudering en rimpels
– verslapte huid
– littekens
– acne
– slecht doorbloede huid
– couperose en cellulitis

Een bindweefselmassage valt niet onder de categorie ‘ontspanningsmassage’. Deze zeer intensieve massage kan namelijk als pijnlijk opgevat worden. Er wordt gebruikt gemaakt van stevige massagegrepen in het bindweefsel. Denk hierbij aan het rollen van de huid, het trekken van sporen in de huidplooien en het opheffen van verklevingen/blokkades in de huidlaag.
Na de bindweefselmassage voor het gezicht kan de huid wat rood worden en voelt de huid strakker aan.
Tegenwoordig wordt deze massage uitgevoerd door huidspecialisten en huidtherapeuten die les hebben gehad in bindweefselmassage.