Inmiddels is ook volgens de traditionele Chinese kalender 2017.
Dragon Tuina wenst iedereen een voorspoedig jaar van de haan!
In 2017 zullen de hanen onder ons prevaleren. Maar waar staat de haan eigenlijk voor? Wat de karaktistieken van de haan? Lees in dit artikel meer hierover.

De traditionele Chinese kalender is gebaseerd op de bewegingen van de maan, waarvan het (Chinese) nieuwejaar vaak valt tussen 21 januari en 20 febuari. Wij hebben sterrenbeelden als horoscoop.  Chinesen kennen het dierenriemteken dat jaarlijks rouleert. Dit betekent dat je Chinese dierenriemteken om de 12 jaar voorbij zal zien komen.
Het geboortemaand is bij ons van belang. Om je dierenriemteken te bepalen, heb je genoeg aan slechts een geboortejaar. Zo is iedereen met hetzelfde geboortenaar dezelfde dierriemteken (zoals een tijger/slang). In 2017 is dat de haan, maar 2029 zal wederom in het teken staan van de haan.

Mensen geboren onder het teken van de haan zijn in staat om de dingen nauwlettend te observeren. Hanen zijn altijd actief, amuzant en populair binnen een menigte. Ze zijn veelal open, eerlijke en loyale individualisten.  Ook praten ze veel en vinden hanen het leuk om op te scheppen over zichzelf of over hun prestaties. Ze vinden het namelijk leuk om in de schijnwerpers te staan. Hanen zijn dan ook het gelukkigst als ze omringt worden door anderen.
Hanen verwachten dat anderen naar hun luisteren zodra ze praten. Het komt regelmatig voor dat hanen zelfs boos kunnen worden als er niet naar ze geluisterd wordt.

Vanwege hun sterke, onafhankelijk karakter is het lastig voor ze om andermans adviezen te accepteren. Ze zijn ontzettend zelfverzekerd over hun eigen krachten en geloven erin dat ze zelf de juiste beslissingen en beoordelingen kunnen geven.