Ling Xin, eigenaresse van Chinese massagesalon Dragon Tuina Hoofddorp vertelt meer over (Traditionele) Chinese Geneeskunde. Het is een eeuwenoud concept en het wordt nog steeds wereldwijd toegepast. De resultaten zijn effectief. Vandaar dat de eeuwenoude Chinese technieken door westerse landen steeds meer wordt erkend. Maar zijn er eigenlijk dingen die men zelf kan doen om zijn eigen gezondheid te optimaliseren?

Volgens Ling Xin (eigenaresse) is het belangrijk om je goed te voelen van binnen en van buiten. “Maar het begint van binnenuit. Drink veel water en laat de sapjes voor wat ze zijn. Zorg dat je minder stress hebt en slaap voldoende, want je lichaam raakt dan pas zijn afvalstoffen kwijt. En meer bewegen kan natuurlijk nooit kwaad.”
Xin vertelt verder: “Ieder lichaam is anders en heeft andere behoeften, dus daar moet je ook anders mee om gaan. Wel is bewezen dat acupunctuur een zeer effectieve geneeswijze is, die voor veel problemen een oplossing kan zijn.” Ze noemt verschillende klanten met zeer uiteenlopende klachten die allemaal verlichting of zelfs genezing hebben gevonden door acupunctuurbehandelingen, vaak in combinatie met een tuina massage. “Die combinatie met de massage versterkt de acupunctuur enorm. Je moet geloven in geneeskunde, snijden is niet altijd beter.”

De Chinese geneeskunde is telkens aan veranderingen onderhevig. De vijfjarige opleiding die Xin volgde in China is veel intensiever dan de Nederlandse varianten die één dag in de maand leren. “Wij zaten 5 dagen per week in de studieboeken.” Maar ook daarna houdt het niet op. Door middel van het opbouwen van een netwerk wordt er kennis gedeeld met artsen wereldwijd, om de Chinese geneeskunde te kunnen blijven exploiteren en kennis te delen met andere Chinese artsen.

Uit onze klanttevredenheidsonderzoek komt naar boven dat de behandelingen van Dragon Tuina effectief werken. Een breed scala aan medische klanten kunnen namelijk verholpen worden. Na een paar behandelingen zijn onze klanten door de jaren heen erg onder de indruk van de resultaten. Toch was een deel van onze klanten vrij sceptisch aan het begin. Maar zodra de eerste resultaten al merkbaar waren, was het scepticisme al gauw weggenomen.

Is uw interesse gewekt in één van de behandelingen van Dragon Tuina? Blader gerust door op onze website of neem contact met ons op. Dragon Tuina helpt u graag verder!